Ιστορία

Το Αρχοντικό 1787

Ένα από τα σπάνια αρχοντικά στο Τσεπέλοβο και στο Ζαγόρι είναι το «ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ 1787»

Ανήκε σε μια από τις πιο εύπορες οικογένειες της περιοχής, την οικογένεια Τζανόγλου. Το αρχοντικό αγοράστηκε το 1970 από την οικογένεια Τσαβαλιά, και μετατράπηκε σε ξενώνα και σήμερα το χαίρονται οι άνθρωποι που αγαπάνε το Τσεπέλοβο και το Ζαγόρι, κυρίως για τη μοναδική αρχιτεκτονική του.
Η πέτρα, οι καμάρες, οι τοιχογραφίες στο εσωτερικού του αρχοντικού μαρτυρούν μεράκι και καλαισθησία του αρχοντικού.

Με σεβασμό στην ιστορία του κτιρίου και ελάχιστες αλλαγές, έχουμε ένα αποτέλεσμα που δεν διαφοροποιείται πάρα πολύ από τις επιλογές του αρχικού οικήματος το 1787, δίνοντας όμως τις σύγχρονες ανέσεις που σήμερα απαιτούνται. Έτσι οι επισκέπτες μας, κατανοούν το χώρο, το χρόνο και την τοπική ιστορία μέσα από τη διαμονή τους σ' ένα τέτοιου είδους παραδοσιακό αρχοντικό.

Ο ξενώνας, μπήκε γρήγορα στις καρδιές των ανθρώπων. Η κ. Μαίρη Τσαβαλιά, καθώς και όλη η οικογένειας της δίνουν χειμώνα καλοκαίρι τον καλύτερο τους εαυτό. Η εγκάρδια φιλοξενία, η διάθεση για εξυπηρέτηση προς τον επισκέπτη δημιούργησε ένα κλαμπ φίλων που όλο διευρύνεται.

Σπιτικές πίτες, παραδοσιακά γλυκά (που γίνονται όλα στον ξενώνα με τις παραδοσιακές τοπικές συνταγές) περίπατοι στο δάσος, γνωριμία με την τοπική αρχιτεκτονική, ορειβασία, ψάρεμα και δραστηριότητες κοντά στη φύση κάνουν την επίσκεψη στο Τσεπέλοβο μια εμπειρία αξέχαστη.

Το Αρχοντικό 1787 του Τσεπέλοβου της Μαίρης Τσαβαλιά σας περιμένει για να ζήσετε από κοντά μια άλλη πρόταση ζωής.

Καλό ταξίδι και καλή διαμονή!

archontiko